Tips voor sixpack & buikspieren - Perfect Body Engineers

Met een strakke buik of een sixpack naar het stand. Voor de meeste mannen en vrouwen is dit een droom die iedere zomer weer voorbij gaat. Ga met deze 5 tips aan de slag om aankomende zomer WEL super strak the shinen met een strakke buik of een sixpack aan zee. 

Tip 1: weg met het vet

Helaas is het niet mogelijk om alleen vet te verliezen rond je buik. Je kunt hooguit vocht verliezen op ‘lokale’ plekken van je lichaam. Als je van je zwembandje af wilt zal je dus aan de slag moeten gaan om al het lichaamsvet te verliezen. Dus ook van je benen, nek en armen. Lokaal vet verbranden en verliezen door bijvoorbeeld crunches te doen is een mythe.

 

Tip 2: Kwaliteit en geen kwantiteit

Het trainen van je buikspieren gaat hetzelfde als het trainen van andere spiergroepen. Je buikspieren bestaan uit twee type spierweefsels. Focus daarom niet alleen op kracht (door middel van crunches) maar ook op herhaling en cardio. Zo worden beide spiertypes voldoende ontwikkeld en geprikkeld tijdens een work-out met als resultaat dat je meer spiermassa rond je buik krijgt.

 

Tip 3: Actie en Contractie

Ben je klaar met je work-out? Ik denk het niet! Een effectieve training die je goed kunt uitvoeren NA het sporten is het aantrekken en relaxen van de buikspieren. Span de buikspieren voor een periode van 15 minuten aan. Zo wordt er een extra prikkel aan je buikspieren doorgegeven. Wissel 45 seconden aanspannen af met 15 seconden ontspanning. Als je dit niet volhoudt kun je er ook voor kiezen om kortere sessies te doen (bijvoorbeeld 20 seconden aanspannen en 10 seconden relaxen.

Deze training werkt ook goed tijdens het autorijden. Span je buikspieren telkens 30 seconden aan en geef ze daarna 30 seconden rust. Zo wordt je fitter en sterker tijdens het reizen van a naar b.

 

Tip 4: Vergeet de lagere buikspieren niet

Buikspieren kun je verdelen onder de spieren aan de boven-en onderkant, het midden en links & recht. Vooral de lagere buikspieren worden vaak overgeslagen. Zonde, want deze trainen zorgt voor een zeer aantrekkelijk resultaat (de V vorm op je lies/blaas). Je kunt de lagere buikspieren het beste trainen met deadlifts of squats. Vraag je personl trainer wat het beste werk voor jouw lichaam.

 

Tip 5: Burning Belly : het branderige gevoel van je spieren

Voor veel mensen is het behalen van een branderig gevoel een teken dat ze hun buikspieren goed hebben getraind. Het is niet noodzakelijk om op deze manier te trainen. Je buikspieren bestaan immers uit verschillende spierweefsels. Vooral een goed combinatie tussen zware belasting en veel herhaling werk goed. Wil je geen branderig gevoel? Focus dan meet op herhaling en train wat lichter. Wil je sneller resultaat? Maak dan gebruik van gewichten of speciale apparaten wanneer je sit-ups of crunches doet.

 

Ben je benieuwd wat de beste methode is voor jouw lichaam om een strakke buik of sixpack te relaiseren? Neem dan contact op met één van onze personal trainers voor een gratis adviesgesprek.